Правителството на САЩ заяви, че не може да потвърди достоверността

...
 Правителството на САЩ заяви, че не може да потвърди достоверността
Коментари Харесай

САЩ не могат да потвърдят твърденията на Пхенян, че US войник е избягал в КНДР заради расизъм

 

Правителството на Съединени американски щати съобщи, че не може да удостовери достоверността на изказването на Пхенян, че боецът, минал в Северна Корея без позволение предишния месец, е направил това, тъй като е изпитвал неприятни усеща към армията, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.


Били са направени няколко опита за връзка с Пхенян по разнообразни канали, само че без триумф, съобщи нощес представител на Държавния департамент на Съединени американски щати.

На 18 юли редови войник Травис Кинг е пресякъл без позволение демилитаризираната зона, разделяща двете корейски страни, които към момента публично са във война, почнала от спора през 50-те години на предишния век.

Кинг призна, че нелегално е навлязъл в Северна Корея, оповестиха следени от страната севернокорейски медии във вторник, базирайки се на следствие на събитията от страна на тоталитарната страна с еднопартийно ръководство.

В своето известие Пхенян за първи път удостовери местонахождението на Кинг, като преди този момент всъщност единствено потвърждаваше, че е получил настояването на Съединени американски щати за информация по въпроса.

Според севернокорейското следствие боецът е признал, че е минал в страната, " защото е таил неприятни усеща против нечовешкото малтретиране и расовата дискриминация в американската войска ", заяви формалната корейска осведомителна организация КЦНА. Кинг е търсил леговище в Северна Корея или трета страна, " като е декларирал, че е отчаян от неравностойното американско общество ", прибавя КЦНА.

Случаят с младия американски боец провокира неразбиране у наблюдаващите от седмици насам, отбелязва ДПА.

Кинг е приключил задачата си и е трябвало да се върне вкъщи, откакто прекарал известно време в южнокорейски център за задържане, заяви Пентагонът. Той е бил застрашен от " спомагателни административни ограничения " в Съединени американски щати.

Пентагонът не даде детайлности за предисторията на задържането му, само че южнокорейската осведомителна организация Йонхап заяви, че боецът е отказал да заплати санкция за нанасяне на ритници и повреди на полицейска кола в Сеул.

Мъжът е бил ескортиран до летището, само че липсващ преди да се качи на самолета. По-късно се включил към туристическа обиколка на границата, където се отделил от групата и минал демилитаризираната зона.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР